Wyposażenie restauracyjnej kuchni: piece...
Komentarze: 0
Od czego zależy sukces w gastronomii? Każdy restaurator zdaje sobie sprawę z tego, że choć wystrój i lokalizacja odgrywają ogromną rolę, to na dłuższą metę najistotniejszy okazuje się smak potraw. Jeśli te są aromatyczne i zaskakują nietypowymi połączeniami, klient z pewnością do nas wróci. Jeśli jednak chcemy mu zaserwować potrawy najwyższej jakości, musimy zadbać nie tylko o zatrudnienie doświadczonego kucharza, ale również o właściwe wyposażenie kuchni.
Kuchnia – serce restauracji?
Do restauracji przychodzimy przede wszystkim po to, żeby zjeść coś smacznego. Jeśli potrawy są nijakie i mdłe, szybko rezygnujemy z przychodzenia do takich miejsc. Bardzo często winę za nieciekawe smaki ponosi nie tyle kucharz, co restaurator, który nie zapewnił personelowi właściwych warunków pracy.
Jeśli chcemy odnieść sukces w gastronomii, musimy pamiętać, że sercem restauracji jest kuchnia – właściwie wyposażona umożliwia przygotowanie smacznych, aromatycznych dań.
Czy warto zainwestować w piece konwekcyjno-parowe?
Najczęściej popełnianym błędem jest kupowanie do kuchni na zapleczu standardowego, przeznaczonego do użytku domowego sprzętu AGD. Ten nie daje sobie rady w tak specyficznych warunkach pracy jak restauracja. Tutaj konieczne będą wysokiej jakości piece konwekcyjno parowe, które umożliwiają przygotowanie dowolnej potrawy i mogą przez cały czas pracować na pełnych obrotach. Piec konwekcyjno-parowy to w restauracji konieczność!
Dodaj komentarz