Archiwum 21 września 2016


wrz 21 2016 Ważne wykorzystanie frytkownic
Komentarze: 0

frytownice gastronomiczneFrytkownice gastronomiczne są urządzeniami wykorzystywanymi w wielu punktach gastronomicznych, a także dla użytku prywatnego. Urządzenia te są bardzo przydatne.

Frytkownica nie tylko do lokalu z frytkami

Legenda frytkownicy gastronomicznej narodziła się w małych lokalach umiejscowionych najczęściej w pobliżu dworców autobusowych i pociągowych. Jednak urządzenie to wcale nie jest jedynie przeznaczone do tego typu miejsc. Wręcz przeciwnie, doskonale przydaje się w większości lokali gastronomicznych, nawet tych wysokiej klasy. To sposób na przygotowanie chrupiących, smażonych potraw, nie tylko ziemniaków.

Co możemy przygotować we frytownicy gastronomicznej?

Frytownice gastronomiczne doskonale nadają się do przygotowania takich potraw jak:

*chrupiące kawałki mięsa, na przykład kurczaka,

*dobrze wysmażona ryba,

*idealne do przygotowania faworków, pączków na przykład z okazji Wielkiego Czwartku,

*rumiane placki ziemniaczane, racuchy.

Zalety frytkownic i frytownic gastronomicnzych

Proces smażenia z użyciem frytkownic i frytownic jest znacznie szybszy i dokładniejszy niż w przypadku użycia tradycyjnej patelni. Zmniejszone jest także ryzyko oparzenia w wyniku użytkowania rozgrzanego tłuszczu.